I Thailand tillbringade en Svensk turist flera dagar i fängelse på grund av hennes elektroniska cigarett ( ecigg, e-cigg, e cigg och e-cig ). Anledningen ? Helt enkelt för att det har varit strängt förbjudet sedan 2014 i detta sydostasiatiska land som allvarligt straffar sin besittning.

En informerad resenär är värd två, och det är bättre att ta reda på praxis och regler i sitt destinationsland innan du går dit. Faktum är att flera länder runt om i världen förbjuder e-cigaretter och böter kan vara salta.

För att hjälpa dig har vi sammanställt en lista över de viktigaste länderna där e-cigaretter är förbjudna, enligt kontinenten (böter omvandlas till Euro).

En viktig påminnelse: fråga alltid om lagstiftningen om den elektroniska cigaretten från Aspire, Eleaf, GeekVape, Innokin, Joytech, Lost Vape, MLife, Peoplesmoker, Sigelei, Smok, Suorin, Uwell, Vaporesso, Voopoo och Wismec i de länder där du går, eftersom det sannolikt kommer att utvecklas.

Asien och Oceanien

 • Australien: rökning är förbjuden på slutna offentliga platser (även utanför, inom 3 m av deras entré), kollektivtrafik och inomhus arbetsplatser. När det gäller elektroniska cigaretter är de tillåtna om den använda vätskan inte innehåller nikotin. Faktum är att i Australien har kampen mot nikotin, som anses vara ett gift, rasat i flera år. E-cigaretter som innehåller nikotin är därför förbjudna, särskilt i Victoria, Queensland, New South Wales, Tasmania sauf, om du inte har ett recept (recept). I de flesta stater och territorier gäller tobakslagen även för e-cigaretter : förbjuden i rökfria områden, förbjuden minst 18 år, inte utsatt i försäljningsställen… vid brott, vaping på obehöriga offentliga platser, får du böter på 463 € (550 dollar).
 • Brunei: vaping är förbjudet i hela landet. Vid överträdelse blir det 253 € (300$) böter från den första överträdelsen och 421 € (500€) från den andra.
 • Kambodja: sedan 2014 är försäljning, användning och import av elektroniska cigaretter strängt förbjudna. Sanktionerna kan variera från en enkel konfiskering på flygplatsen, till böter eller till och med fängelsestraff.
 • Hong Kong (Kina): strikt förbud mot elektroniska cigaretter som innehåller nikotin (2 års fängelse och tunga böter). För andra, förbud vaping i alla offentliga utrymmen (barer, restauranger, karaoke, köpcentrum, transport, stränder, privata pooler, rulltrappor, Hong Kong Wetland Park) ! Vid brott ålägger polisen böter på € 1,264 ($1,500).
 • Indien: vaping är förbjudet i hela Indien: användning och till och med innehav av en elektronisk cigarett (inklusive för resenärer i transit, och även i lastrum bagage) är straffbart med 1 års fängelse och böter på €1,200 (€1,011). Rökning är förbjuden i staterna Jammu, Kashmir, Karnataka, Punjab, Maharashtra, Kerala och Sikkim (Helt rökfritt för den senare). Vid brott riskerar du 3 år i fängelse. I andra stater är rökning på offentliga platser strängt förbjudet ; vid överträdelse får du böter. Rökfria områden finns i stora hotellkedjor dessa e-cigg köpte vi från Vape.se och restauranger.
 • Indonesien: Det är officiellt förbjudet att importera och använda den elektroniska cigaretten (konfiskering), om du inte har ett recept som motiverar användningen.
 • Japan: elektroniska cigaretter som innehåller nikotin är förbjudna. De andra är tillåtna, men det är förbjudet att sälja eller köpa dem, eller att vape på gatan utanför de områden som är avsedda för rökare.
 • Malaysia: förbud mot användning av nikotin e-cigaretter i usa av Johor, Kedah, Kelantan, Negeri, Terengganu och Sembilan, i delstaten Selangor: € 1,964 böter eller/och 2 års fängelse i händelse av brott.
 • Filippinerna: förbud mot rökning / vaping på offentliga platser och fritidsanläggningar för minderåriga ; i händelse av brott, 460 € böter (10 000 pesos) eller 4 månader i fängelse.
 • Singapore: rökning är förbjuden samt vaping. Han är skyldig till böter på € 4,212 ($5,000) eller till och med en böter på € 8,416 ($10,000) vid recidivism ; strikt förbud mot att kasta sina rumpor på marken (Am 500 fine).
 • Taiwan: e-cigaretter anses droger; därför är vaping strängt förbjudet i hela landet. Vid brott: böter och fängelse.
 • Thailand: rökning eller vaping är straffbart med ett till tio års fängelse eller / och € 2,800 böter (100,000 bad) !
 • Vietnam: förbud mot rökning / vaping på offentliga platser (lätta straff).

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.