Under 2019 fanns det 4,02 miljarder Internetanvändare, vilket är en ökning med 7 procent från 2018. Och alla behöver skydd.

Virtual jämförande test: 4 vpn-tjänster för att surfa anonymt (VPN) är ett virtuellt nätverk som skapats via det befintliga nätverket (till exempel Internet) med hjälp av särskild programvara och som ansluter de andra enheterna i nätverket via en virtuell kanal (tunnel). Åtkomst till den här tunneln är antingen omöjlig från det överordnade nätverket eller administreras av inställningarna i det virtuella nätverket.

VPN består av minst två enheter (främst anslutna till det överordnade nätverket) och en av dem är vanligtvis en server.

Principen om VPN-drift

VPN-definitionen beskriver huvudprincipen som gör att du kan skapa ett oberoende nätverk som tillämpar standardprotokoll för det överordnade nätverket för dess funktion. På det, de som är anslutna till det överordnade nätverket men är inte medlemmar i det virtuella nätverket kan inte definiera vilken information som överförs och dess destination. Det är därför det virtuella nätverket kallas privat.

De data som överförs via dessa nätverk finns i olika intervall av IP-adresser, som om två (eller flera) olika nätverk användes, vilket också gör att du kan tillämpa standardnätverksteknik för ett virtuellt nätverk.

Inledningsvis dolde sådana tunnlar inte de data som överfördes utan begränsade åtkomsten till dem.

Det är därför data idag skyddas med kryptering för att lägga till ytterligare en funktion för att använda VPN.

En VPN-server är inte bara nätverkskärnan, men den används också som en gateway mellan ett virtuellt nätverk och Internet. Det låter dig också använda den för att fejka riktiga IP-adresser till nätverkets datorer (IP-maskering).

95 % av företagen har sina data i molnet så kvalitetssäkerhet och sekretess är av största vikt.

Dataskydd och en möjlighet till IP-maskering ledde dock till massanvändning av VPN inte bara av företag utan också av vanliga användare av Internet.