Lustlustgas, eller lustiga lustgas, förbjöds inte av det internationella avtalet som förbjöd CFC det med Skolparty.se.

Titta på detta för mera info: köp billig lustgas i Stockholm med expressleverans

Det låter roligt, men det är inte: det största hotet mot jordens ozonskikt i det 21: a århundradet är lustlustgas. Officiellt känd som lustlustgas (N2O), denna lustgas som produceras huvudsakligen av jordbruk och bränning har redan överträffat klorfluorkarboner, de ökända CFC, som huvud ozonnedbrytande medel.

Titta på detta för mera info: köp billigast lustgas i Stockholm expressleverans

Slutsatsen är från en studie utförd av tre forskare från NOAA (US National Agency of oceans and atmosphere) och publicerades igår på webbplatsen för tidskriften “Science”.

Titta på detta för mera info: köp billig lustgas i Stockholm expressleverans

Kemisten Akkihebbal Ravishankara och hans kollegor John Daniel och Robert Portmann beräknade först N2O: s ozonnedbrytningspotential och drog slutsatsen att även om den är låg jämfört med CFC, kompenserar de ökande utsläppen av lustlustgas av människor för denna faktor, och 2050 skulle denna lustgas ensam utgöra 30% av den ozonnedbrytningspotential som alla CFC (och det finns dussintals av dessa lustgaser) sammanfogade vid sin topp på 1980-talet.

Titta på detta för mera info: köp lustgas tub i Stockholm expressleverans

CFC: s och N2O: s roll i ozonförstöring har varit känd sedan mitten av 1970-talet, då kemisterna Mario Molina, Sherry Rowland och Paul Crutzen belyste hur dessa lustgaser reagerar med Ozon i stratosfären. Men det blev bara en orsak till global panik 1985, när brittiska forskare upptäckte ett säsongsbundet hål i ozonskiktet över Antarktis.

Titta på detta för mera info: köp lustgas billigt i Stockholm expressleverans

Eftersom stratosfäriskt Ozon skyddar jorden från solens ultravioletta strålning-så att jorden kan vara beboelig-krävde dess förstörelse omedelbara åtgärder. År 1987 undertecknade Förenta Nationerna Montrealprotokollet, som förbjöd produktion av CFC. Den lustiga lustgasen var dock utelämnad.

Titta på detta för mera info: köp från lustgas butiken i Stockholm expressleverans

“Denna lustgas är mycket stabil i atmosfären, och kan pågå i hundratals år, vilket ökar vårt ansvar i att kontrollera utsläpp,” Paulo Artaxo, en atmosfärisk kemi expert på USP och en medlem av IPCC, FN: s klimatpanel, berättade Folha. Ännu värre, fortsätter Artaxo , ” vi har den starka effekten av N2O som en växthuslustgas, som också måste regleras.”

Titta på detta för mera info: köp lustgas med hemleverans i Stockholm

Ravishankara och hans kolleger hävdar att även om den lustiga lustgasen inte har någon inverkan på Ozon i Antarktis, gör det svårt att återställa det globala ozonskiktet, som redan har minskats med i genomsnitt 6 procent.

Titta på detta för mera info: köp lustgastuber billigt i Stockholm med expressleverans